İz Medya VPS & VDS Sunucu Hizmeti - En Uygun Fiyatlarla Kendi Sanal Sunucunuzu Kiralayın!
Rakipsiz fiyatlarla en iyi VPS / VDS sanal sunucu hizmetlerini size sunuyoruz. Fiziksel sunucuların sağladığı tüm avantajlara sahip, müşterilerin ihtiyaçlarına göre ayarlanmış, yüksek hız ve güvenlikte yeni nesil sunucu çözümleri ile işinize sağlam adımlarla başlayın!
VPS / VDS Sunucu Kiralama Hizmetlerimizde Neler Var?
Sanal sunucunuza tam kontrol yetkisi ile istediğiniz gibi özelleştirme yapabilirsiniz. Tüm özel sanal sunucu (VPS / VDS) hizmet paketlerimizde istediğiniz işletim sistemini kurabilirsiniz. Windows, Linux, CentOS, Ubuntu, Debian, Fedora işletim sistemlerine uyumlu sunucu altyapısı ile performans odaklı sunucu hizmeti sağlıyoruz.
Özgürce kendi sunucunuzu yönetmeniz için her şeyi düşündük. En çok tercih edilen kontrol panellerini VPS & VDS sunucularınıza kurun ve kolayca tüm sitelerinizi yönetin!
- cPanel: Site sahipleri için cPanel Arayüzü ve hosting yönetimi için WebHost Manager arayüzüne sahiptir. Gelişmiş özellikleri ile kullanıcı dostudur.
- Plesk: Plesk, web siteleri ve mobil uygulamalar oluşturmak, güvenliğini sağlamak ve çalıştırmak için ihtiyaç duyacağınız bir kontrol panelidir.
- DirectAdmin: Piyasadaki en gelişmiş, kararlı ve güvenli hosting kontrol panellerinden biridir, DirectAdmin ile tüm alan adlarınızı aynı hosting hesabında bağımsız olarak yönetebilirsiniz.
VPS / VDS Sunucu Kiralama Hizmetini Neden Satın Almalısınız?
VPS - VDS Sunucu Kiralama Hizmeti, size özel bir web barındırma hizmetidir. Çok sayıda ürün, sayfa ve filtreye sahip bir e-ticaret siteniz olduğunu düşünelim. Normal Web Hosting veya Reseller Hosting paketleri ihtiyaçlarınızı karşılamak uzaktır. Böyle bir durumda VPS kiralamak, daha geniş web alanı ve daha fazla trafik için yüksek bant genişliği sunar.
Size özel dedicated ip adresi (statik ip adresi) alabilir, istediğiniz yazılımları VPS ve VDS sunucunuza kurabilir, tüm ayarları kendi ihtiyaçlarınıza göre özelleştirebilirsiniz. Tıpkı fiziksel sunucular gibi VPS, VDS sunucularda da tam root (yönetici) erişimi yapabilirsiniz.
Web Hosting Kullananlar Ne Zaman VPS / VDS Sunucuya Geçmelidir?
Özel yazılıma sahip web siteleri, Wordpress tabanlı kurumsal siteler, bloglar, haber siteleri, e-ticaret siteleri, oyun siteleri, forumlar gibi web sitelerinde normal web hosting paketleri yetersiz kalmaktadır. VPS ve VDS sunucuya geçmek için belirleyici faktörler şunlardır:
1. Yüksek Web Site Trafiği
Web hosting hizmetleri, birden fazla hesabın aynı sunucuyu kullanmasına izin verir. Sunucunuzu paylaşan hesap sayısı arttıkça sunucunuza daha fazla yük binecektir. Ayrıca artan ziyaretçi trafiği daha fazla bant genişliği ve kaynak kullanımı demektir. Paylaşımlı hosting planı sitenizin ihtiyaçları için artık yeterli olmadığında, VPS - VDS sunucu kiralama hizmetini tercih etmeniz gerekir.
VPS ve VDS sanal sunucularda, özel donanım kaynaklarına (depolama, bellek ve CPU gücü) sahip olduğunuz için bir sorun yaşamazsınız. İyi bir web siteniz olduğunu düşünüyorsanız ve bir noktada yeterli miktarda günlük trafik almaya başlarsanız, VPS sunucuya geçme zamanınız gelmiş demektir.
Daha iyi performans için uygulama yüklemeniz veya sunucuda değişiklik yapmanız gerekiyorsa, bunu paylaşılan bir hostingde değil, bir VPS sunucusunda yapabilirsiniz.
2. E-Ticaret Siteleri için VPS / VDS Sunucular
Küçük veya büyük e-ticaret web siteleri, bir sanal sunucu üzerinde çalışırken daha iyi performans göstermektedir. VPS ve VDS sunucuların daha yüksek güvenlik protokollerine sahip olması, daha hızlı olması, yüksek web alanı ve aylık bant genişliği sağlaması gibi avantajlarından dolayı e-ticaret siteleri için tercih edilen sunucu çözümleridir.
Sanal sunucular, Web hosting ve Reseller hosting gibi hizmetlere göre daha maliyetlidir ancak marka itibarı, kaliteli hizmet anlayışı, uzun vadeli planlama gibi önemli hedeflerin gerçekleşmesinde VPS ve VDS sunucuların kullanımı daha faydalı olmaktadır.
3. Daha Fazla Çalışma Süresi
Standart web hosting paketleri (Linux veya Windows Hosting) VPS ve VDS sunuculara göre daha düşük çalışma süresine sahiptir. Sanal sunucularda çalışma süresi %99,9 çalışma süresinin üzerine çıkabilmektedir. Bu şekilde web sitenize giriş yapanlara tam zamanlı ulaşabilir ve hizmetlerinizi pazarlayabilirsiniz.
4. Daha Fazla Güvenlik ve Performans
Özel sanal sunucular daha fazla güvenlik ve hız performansı sunar. Şirketler genellikle ihtiyaç duyduklarında ölçeklendirilmesi kolay çözümlere ihtiyaç duyarlar. Web hosting hizmetine göre daha iyi performansa ihtiyaç duyan şirketler için bir VPS / VDS sunucu kiralama, ideal çözümdür.
Ayrıca, daha hızlı web sitelerinin daha iyi dönüşüm oranlarına sahip olduğu ve SEO'nun avantajlarından yararlanabileceği kanıtlanmış bir gerçektir. Bunun dışında VPS, bilgisayar korsanları ve güvenlik sorunlarıyla başa çıkmak için daha iyi bir alternatiftir. Güvenli bir ortamda mümkün olan en iyi performansı sağlamanın tek yolu kendi sanal sunucunuza sahip olmaktır.
VPS
– VDS SANAL SUNUCULAR HAKKINDA MERAK EDİLENLER
- VPS Sunucusu Nedir?
Sanal Özel Sunucular) sunucu görselleştirme teknolojisindeki en gelişmiş adımdır. Fiziksel bir sunucuyu birçok yalıtılmış sanal sunucuya bölmek için kullanılırlar. VPS, tam olarak yalıtılmış bir sunucu gibi davranır ve kendi işlemlerine, kullanıcılarına, dosyalarına sahip gibi görünür ve tam kök erişimi sağlar.
Ayrıca her birinin kendi IP adresi, port numaraları, tabloları, filtreleme ve yönlendirme kuralları vardır; her birinin sistem yazılımı ve uygulamaları için kendi yapılandırma dosyaları olabilir; sistem kitaplıklarının kendi sürümlerine sahip olabilirler veya mevcut olanları değiştirebilirler ve root içindeki dosyalar da dahil olmak üzere herhangi bir dosyayı silebilir, ekleyebilir, değiştirebilir ve kendi uygulama yazılımınızı yükleyebilir veya kök uygulama yazılımı yapılandırabilirsiniz.
- VPS'nin VDS'den Farkı Nedir?
VPS (Virtual Private Server) sanal özel sunucunun kısaltmasıdır. VDS (Virtual Dedicated Server) ise sanal adanmış sunucu anlamına gelir. Aslında iki kavram da aynı anlamdadır. VPS ile VDS arasındaki temel fark sanallaştırma türlerinin farklı olmasıdır. Fiziksel sunucular OpenVZ ile sanallaştırılır ise VPS ile ifade edilir.
OpenVZ, Linux için işletim sistemi düzeyinde bir sanallaştırma teknolojisidir. OpenVZ işletim sistemi düzeyinde sanallaştırma, alternatiflerinden daha iyi performans, ölçeklenebilirlik, yoğunluk, dinamik kaynak yönetimi ve yönetilebilirlik sağlar. KVM, Xen kullanılarak sanallaştırılan sunuculara ise VDS denilmektedir. Hem Xen hem de KVM, birden fazla işletim sistemini aynı anda çalıştırma ve ağ esnekliğine erişim sağlama gibi belirgin avantajlar sunar.
- KVM VPS Sunucu Teknolojisi Nedir?
KVM (Çekirdek Tabanlı Sanal Makine), Linux sunucularında yüksek düzeyde optimize edilmiş kaynak yalıtımı sağlarken harika performans ve güvenlik sağlayan bir tür sanallaştırma arabirimidir.
VPS sunucularımızda KVM kullanımı, uygulamalarınızın / web sitelerinizin ihtiyaç duyduğu muazzam işlem gücü ve performansı sunmamızı sağlar.
Normal paylaşımlı Web hostinglerden (Shared hosting) farklı olarak, VPS ve VDS hizmeti, size sunucuya tam root (yönetici) yetkisi ile erişim sağlar. Sunucudan size ayrılan kaynak büyüklüğüne göre web sitesi barındırabilirsiniz. Gerekli durumlarda VPS, VDS sunucuların kaynak oranı yükseltilmektedir. Bu yönüyle VPS ve VDS sunucular daha esnek ve ölçeklenebilir bir sunucu yönetimi deneyimi sunmaktadır.
- VPS mi VDS mi? Hangisi Tercih Edilmeli?
VPS ve VDS farklı sanallaştırma teknoloji kullanılarak oluşturulan sanal sunuculardır. İşlevsel olarak her ikisi de aynı görevi yerine getirir. Fiziksel sunucu maliyetleri yüksek olduğundan, daha uygun fiyatlarla sunucu hizmeti almanızı sağlar. İstediğiniz işletim sistemini (Ubuntu, CentOS, Debian, Pardus v.b) yükleyebilirsiniz. Sunucunuzu istediğiniz gibi özelleştirebilir, çok sayıda veri tabanı ve web sitesi barındırabilirsiniz.
VPS sunucular, paylaşımlı hosting yeterli gelmediğinde tercih edilen bir çözümdür. Sunucu özelliklerinden ve kaynaklarından daha fazla yararlanmanızı sağlar. Özellikle son dönemde SSD teknolojisinin VPS sunuculara entegre edilmesi ile sunucularda daha hızlı başlatma, hızlı veri aktarımı ve yedekleme imkanları ortaya çıkmıştır. Maliyet açısından da VPS fiyatları, fiziksel sunuculara (dedicated) daha uygundur.
VDS sunucular ise VPS gibi sunucuların sanallaştırma ile bölündüğü özel sunuculardır. Yüksek performans ve güvenlik özellikleri ile öne çıkmaktadır. VPS sunuculara göre size ayrılan ram ve kaynak daha fazla olduğundan VPS sunuculara göre biraz daha pahalı olmaktadır. Çok fazla hiti olan web siteleri, forumlar, oyun siteleri, e-ticaret siteleri için VDS sunucu kiralama en ideal olandır.
- WordPress Siteler İçin En Uygun Hosting Seçimi Nasıl Olmalıdır?
Şu anda Dünyadaki tüm web sitelerinin %40’ı Wordpress tabanlı sitelerdir. Wordpress hızlı kurulumu, kolay yönetimi, sınırsız tema ve eklenti seçenekleri ile tercih edilmektedir. Wordpress başta olmak üzere Joomla, Drupal gibi hazır içerik sistemlerinde veya Opencart, Magento, Prestashop, Woocommerce gibi e-ticaret yazılımları için VPS ve VDS sunucu hizmetleri en ideal çözümlerdir.
Kişisel blog veya küçük işletme siteleri için normal Web hosting uygun olabilir. Ancak internetten para kazanmak, satış yapmak, yüksek ziyaretçi çekmek odaklı projeniz varsa işinizi baştan sağlama almanız önemlidir. Güvenlik yönünden size en iyi imkanı sağlayan özel sanal sunucular, hız optimizasyonları ile öne çıkmaktadır.
Wordpress gibi içerik sistemlerinde ağır tema ve eklenti kullanımı, web sitenizin daha yavaş açılmasına neden olabilmektedir. Bu durumda hızlı bir sanal sunucu kiralama ile sitenizin daha hızlı olması sağlayabilirsiniz. Bu şekilde iyi bir kullanıcı deneyimi sunabilir ve ziyaretçilerinizin müşteriye dönüşme oranını artırabilirsiniz.
- Yönetilen VPS hizmeti ne anlama geliyor?
Bu, VPS'nizi satın aldığınızda kurulan ve size teslim edilen her şeyin tüm sorumluluğunu kabul ettiğimiz anlamına gelir. Gerektiğinde işletim sistemi güncellemeleri, güvenlik yamaları ve Apache, PHP, MySQL ve diğerleri gibi birincil uygulamaları içeren aktif destek de sağlıyoruz.
Temel olarak, size sunduklarımızın doğru çalışmasını sağlıyoruz, sorularınızı yanıtlıyoruz ve VPS'niz ile ilgili yaşadığınız sorunları mümkün olduğunca çözmenize yardımcı olmaya çalışıyoruz.
- VPS ve VDS sunucusunda ek özel IP adresleri alabilir miyim?
Evet, özel IP'leri ek bir ücret karşılığında satın alabilirsiniz.
- VPS / VDS Sunucuları Yönetmek İçin Teknik Bilgi Gerekir mi?
Evet, bir sunucuyu yönetmek için yeterli teknik bilgiye sahip web geliştiricileri ve sistem yöneticileri için VPS barındırma en iyi seçenektir, bunlar kurulu işletim sistemini yönetmek ve sürdürmek ve uygulamaları yapılandırmak için gereklidir.
- Ücretsiz SSL'niz var mı?
Evet. Ücretsiz SSL Let's Encrypt'i yükleyebilirsiniz. Herhangi bir zorluk yaşarsanız, her zaman teknik desteğimizle iletişime geçebilirsiniz.