En Hızlı Kurumsal Mail ve Güvenli Kurumsal E-Posta Hizmeti ile Tanışın!
Kurumsal Mail, girişimciler ve işletmeler için kurumsal marka imajını güçlendiren ve dijital pazarlama çalışmalarının başarıya ulaşmasında etkili olan bir araçtır. İnsanların %33’ü kurumsal e-posta kullanmayan firmaların güvenilirliğinden şüphe duymaktadır.
Reklam ve pazarlama açısından da kurumsal mail oldukça etkili bir çözümdür. E-posta pazarlaması ve toplu mail gönderimi gibi çalışmalarda kurumsal mail kullanmak, müşteri kitlenizin markanızla doğrudan ilişki kurmasını sağlar ve satın alma davranışlarını teşvik eder.
Ücretli / ücretsiz olarak hizmet veren Gmail, Hotmail, Yandex, Outlook mail servislerinden yeterli verim alamayan şirketler ve kişiler için en kaliteli kurumsal e-posta hizmeti ve profesyonel kurumsal mail çözümleri sunuyoruz. İz Medya kurumsal mail çözümleri ile işini daha üst seviyeye taşımak isteyen profesyonellerin tercihi! Bize ulaşın ve size sunduğumuz fırsatlarla hemen tanışın!
Kurumsal Mail Kullanmanın Avantajları
Kurumsal e-posta, şirket ve markaların ticari adıyla ilişkilendirilen bir e-posta adresidir. Kurumsal mail örneği olarak info [@] izmedya.com verilebilir. Bu mail örneğinde olduğu gibi; şirket maili (kurumsal e-posta adresi) bir kullanıcı adının ardından gelen (@) işareti ve kurumsal alan adından oluşur.
Kurumsal e-posta, firma adıyla eşleşen kendi etki alanına sahiptir ve bu mail üzerinden yapılan e-posta gönderimi, gönderenin kurumsal bir şirket olduğunun alıcılar tarafından onaylanmasını sağlar.
İşletmeler için kurumsal mail kullanımı, ücretsiz e-posta servisi sunan şirketlere göre önemli faydalar sağlamaktadır.
Şirketler için kurumsal e-posta kullanmanın başlıca avantajları şunlardır:
Daha Güçlü Kurumsal İmaj: Şirket adı ve web sitesini gösteren kurumsal mail hesabı kullanmak, müşterilerinize ve iş ortaklarınıza güvenilir, işini profesyonel yapan bir marka olduğunuzu gösterir. Her şirketin dijital pazarlama hedefleri arasında marka itibarını korumak ve güçlendirmek en önemli hedefleri arasındadır. Bu anlamda, şirket adı ile mail açmak ve kullanmak marka gücünüzü de doğrudan etkileyen bir durumdur.
Etkili E-posta Yönetimi: Kurumsal mail kullanmak, şirketlere daha etkin bir e-posta yönetimi deneyimi sağlar. Şirket içindeki bölümlere göre tanımlanan mail hesapları sayesinde çalışanlar birbirleriyle daha kolay ve hızlı iletişim kurarlar. Müşterilerden gelen soru, istek ve öneriler ilgili departmana mail yoluyla aktarılır, iş akışı sağlıklı ve verimli yürütülür. Kullanıcıların yanlış bölüme gönderdiği mailler, kolayca ilgili bölüme aktarılarak müşterilerin ihtiyaçlarına daha hızlı çözümler sunulmaktadır.
E-posta pazarlaması: Dijital pazarlama kampanyaları açısından da oldukça faydalı olan kurumsal mail, satış ve pazarlama çalışmalarının dönüşümünü belirleyen süreçler arasındadır. Kurumsal mail kullanımında, gerekli teknik ayarlar doğru yapılandırıldığında potansiyel hedef kitlenize gönderdiğiniz e-postaların gelen kutusuna düşmesi sağlanır. Özellikle toplu mail ile yapılan reklam, tanıtım ve pazarlama kampanyalarının başarısında bu durum önemli rol oynar ve e-posta pazarlamasının dönüşüm oranlarını artırır.
Veri Güvenliği: Dijital verilerin güvenli şekilde saklanması, korunması ve veri güvenliğinin sağlanması şirketler için hayati önem taşır. Kurumsal mail hizmeti alan şirketler, virüslerden ve bilgisayar korsanlarının saldırılarından korunmuş olmaktadır.
İyi bir kurumsal mail servisi, size e-posta güvenliği konusunda güvenlik duvarı ayarları, antivirüs koruması, zararlı (spam) içerikli maillere karşı kusursuz bir koruma ve güvenlik sağlar. Şirket maillerine başkalarının sızmasını engelleyerek hayati verilerinizin başkalarının eline geçmesini engeller.
İz Medya, kurumsal mail yönetimi alanında profesyonel ekibi ile en güvenli mail hizmetini size sunmaktadır. Bize ulaşın ve kurumsal mail hizmetlerinizden hemen yararlanmaya başlayın!
Kontrol Kolaylığı: Kurumsal mail hizmetleri, mesaj giriş ve çıkışları için kayıt araçları (günlükler) barındırır. Böylece kurumsal şirketler için önemli olan reddedilen, geri gönderilen ya da başarısız olan e-postaların takibinin ve kontrolünün yapılması mümkün olmaktadır.
Daha Fazla Alan: Kurumsal mailler, şirketlere daha büyük depolama alanı sağlar. Böylece mail kutunuzu sık sık temizlemek zahmeti ile uğraşmazsınız. Arşivinizde daha fazla bilgi saklayabilir ve geçmiş müşteri maillerine ulaşarak iş akışınızın daha iyi olmasını sağlayabilirsiniz. Kurumsal e-posta hizmetleri, kurumsal hesap sahiplerine ek işlevler sağlar: bulut depolama, takvim, sohbet gibi.
Yeşil Teknoloji: Kurumsal mail, dijital bir servis olmasından dolayı çevre dostudur. Geleneksel posta yöntemlerinde kullanılan zarf, kağıt, mektup, fatura, antetli kağıt gibi ağaçlardan elde edilen materyallerin kullanımına gerek kalmadan, dijital olarak iletişim ve bilgi akışı sağlanır. Bu yönüyle doğaya saygılı bir dijital teknolojidir.
Global Erişim: İnternet teknolojilerinin ışık hızındaki performansı mail servislerinin de anlık mesajlaşma ve iletişim yeteneğini ortaya çıkarmıştır. Bulunduğunuz konumdan dünyanın herhangi bir yerindeki kişiye ya da işletmeye, saniyeler içinde internet ağınız üzerinden mail gönderimi yapabilir ve işlerinizi yürütebilirsiniz. Kurumsal mail, şirket merkezinde fiziksel olarak bulunmanızı gerektirmeden, tatilde, yolculukta kolayca tüm işlerinizi organize etmenizi ve müşterilerinizle etkileşim halinde olmanızı sağlar.
Türkiye’nin En Hızlı ve Güvenli Kurumsal E-posta Servisi Sizi Bekliyor!
İz Medya, en yeni teknolojilerle, hız ve güvenlik testinden geçmiş mail sunucuları ile girişimciler ve şirketler için en uygun fiyatlarla kurumsal e-posta desteği veriyor. Bize ulaşın ve en iyi hizmeti almaya başlayın!
KURUMSAL
MAİL HAKKINDA MERAK EDİLENLER
- E-Posta Nedir, Ne İşe Yarar?
İnternet kullanıcılarının %100’ü tarafından kullanılan hizmetlerin başında e-posta hizmetleri (mail servisleri) gelmektedir. Her gün milyarlarca mail trafiğinin sürdüğü bu devasa ağ, işletmeler için de eşsiz fırsatlar barındırır.
E-posta olarak kısaltılan elektronik posta, başka insanlarla ve şirketlerle iletişim kurmak için kullanılan dijital bir iletişim aracıdır. E-postalar ilk olarak 1965 yılında kullanılmaya başlanmış, zamanla yaygınlaşarak günümüzde yazı, görsel, video, ses dosyaları gibi farklı içerik türlerinin gönderildiği bir iletişim ağı halini almıştır.
Dijital dönüşüm çağında kitlelerin anlık haberleşmesini sağlaması açısından e-posta kullanımı devrim niteliğinde bir gelişmedir.
Kişisel ve kurumsal olarak iki şekilde kullanılan e-postalar, internette kişilerin farklı web sitelerindeki üyelik bilgilerine erişimlerinde ve özel bilgilerinin güvenliğinde önemli bir rol oynar. Kurumsal işletmeler için doğrudan marka kimliğini temsil eden bir dijital pazarlama aracıdır.
- E-Posta Hangi Bölümlerden Oluşur?
Farklı mail servisleri olsa da, genel olarak mail sistemlerinde yer alan standart kısımlar şunlardır:
Gelen Kutusu: Mail adresine gelen mesajların kronolojik bir sıra ve kişiselleştirilmiş klasör gruplarına göre sıralandığı bölümdür. İyi bir spam filtreleme koruması olan kurumsal mail hesabında, gelen kutusuna çoğunlukla gerçek kullanıcılardan gelen mailler düşmektedir.
Giden Kutusu: Gönderilmeye hazır olan mailler burada yer alır. Mailler gönderildiğinde, bu bölümden çıkarak “Gönderilenler” klasöründe yerini almaktadır.
Gönderilenler: Adından da anlaşılacağı üzere, farklı mail adreslerine gönderdiğiniz iletilerin depolanıp arşivlendiği kısımdır. Daha önceden yolladığınız e-postaları ihtiyacınız olduğunda buradan tekrar kontrol edebilirsiniz.
Spam / Gereksizler: Güvenlik protokollerine takılan, otomatik olarak herkese gönderilen gereksiz ve riskli e-postaların depolandığı kısımdır. Mail sunucusu ayarlarını doğru yapmayan firmaların mailleri de bazen buraya düşebilmektedir. Güvenliğinden emin olduğunuz mailleri bu bölümden işaretleyerek, gelen klasörüne aktarabilirsiniz.
Alıcı: Maili göndereceğiniz kişi ya işletmenin mail adresini buraya yazmalısınız.
Konu: Gönderdiğiniz e-postanın neyle ilgili olduğunuz yazdığınız kısımdır.
Yazı Alanı: Bu kısımda mail içeriğinin yazıldığı kısımdır. Karşı tarafa göndermek istediğiniz bilgilerin hepsi bu bölüme eklenir.
Ekli Dosyalar: Maile eklemek istediğiniz belgeler, görseller gibi dosyaları bu kısımdan ekleyebilirsiniz.
- E-Posta Hesabı Türleri
E-posta hesapları kişisel ve kurumsal olmak üzere iki şekildedir. Kullanım amacına göre her ikisi de yaygın olarak kullanılır.
Kişisel Mail Hesabı: Bireysel olarak aile ve arkadaşları ile iletişim kurmak, sosyal medya platformlarına katılmak, web sitelerine kaydolmak veya haber bültenleri, eğlence etkinlikleri, eğitim çalışmaları gibi uygulamalara başvuru yapmak için kullanılan mail türüdür. Kişiye özeldir. E-devlet, ÖSYM gibi farklı resmi sitelerin sunduğu hizmetlere ulaşmak için önemli bir iletişim kaynağıdır.
Kurumsal Mail Hesabı: Kendi firması olanlar, bir şirkette çalışanlar ya da serbest meslek sahipleri için uygun olan mail türüdür. Kurumsal mail, iş yaptığınız sektörde daha profesyonel düzeyde görünmenizi sağlar. Müşterilerin sizi daha kolay fark etmesini ve güven duymalarını sağlar. Şirket içinde işlerin daha hızlı ve düzenli yürümesini temin eder, kurumsal marka imajınızı güçlendirir.
İz Medya, Kurumsal şirketler için profesyonel mail çözümleri sunuyor. En hızlı e-posta servisi ile tanışmak ve güvenli şekilde müşterilerinizle
- E-posta Sunucuları Kaç Çeşittir?
Teknik açıdan incelediğimizde e-posta sunucuları ikiye ayrılır:
1. Giden Sunucu
2. Gelen Sunucu
Giden Sunucu
SMTP: “Basit Posta Aktarım Protokolü” anlamına gelen SMTP, e-postaların internet üzerinden dolaşımına izin veren temel protokollerden birisidir. Yani maili gönderen sunucu ile, maili alan sunucu arasındaki iletişimde geçerli olan temel kurallardır. İster kendi şirket mail adresinizi, isterse Gmail, Yandex, Hotmail, Outlook v.b mail servislerini kullanın, tüm mail akışında SMTP sunucusu esas belirleyicidir.
Gelen Sunucu
POP3: Postane Protokolü olarak da bilinen POP3, e-postaları okumak için kullanılan bir iletişim protokolüdür. Pop3’ün en önemli özelliği, gelen mesajları bilgisayarınıza indirdikten sonra, mail sunucusundan gelen mesajın otomatik olarak silinmesidir. Gelen mesajlara birden fazla cihazdan erişim için uygun olmadığından, bu durumlar için IMAP protokolüne uygun ayarlanmış mail hizmetlerini kullanmalısınız.
IMAP: İnternet İleti Erişim Protokolü anlamına gelir. Yeni bir teknolojidir. IMAP kullanmanın avantajları arasında maillerin alıcıya tesliminden sonra e-posta sunucusunda maillerin kalmasıdır. Ayrıca bu e-postalara birden fazla cihazdan erişim imkanı sağlamaktadır. Kullanım noktasında tek eksi tarafı ise daha fazla bellek desteğine ihtiyaç duymasıdır.
EXCHANGE: IMAP’in daha geliştirilmiş bir sürümü olan Exchange, Microsoft firması tarafından geliştirilmiştir. Kullanıcıların ihtiyaçlarına göre eklenen yeni özellikler ile kullanışlı ve işlevseldir.
- DKIM Kaydı Nedir?
DKIM, "Etki Alanı Anahtarları Tanımlanmış E-posta" anlamına gelmektedir. E-posta güvenliğini korumak, kimlik sahtekarlığı ve spam mailleri önlemek için geliştirilmiştir. DKIM, bir e-postayı gönderenin ve onu oluşturan sunucunun meşruluğunu doğrulamak için oluşturulmuş bir dijital imza doğrulama yöntemidir. Mesaj gönderildikten sonra, hedef sunucu dijital imzayı çıkaracak ve dijital imza testinin sonuçlarına dayalı olarak yerel politikaları uygulayacaktır.
- E-Posta Sağlayıcıları Nelerdir?
Gmail: Dünyanın en çok kullanılan mail servisidir. Güvenlik açısından oldukça gelişmiştir. Geniş bir veri depolama alanına sahiptir. Ancak çok fazla kişi tarafından kullanımından dolayı, istediğiniz kullanıcı adı çoğu zaman başkası tarafından alınmıştır.
Outlook: Microsoft firması tarafından geliştirilen bir mail servisidir. Hotmail de günümüzde Outlook ile entegre bir biçimde gelmektedir. Ücretsiz bir e-posta servisidir.